MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria) ma jadalne...
fot. David_Bokuchava/Getty Images

Wiosenne chwasty na talerzu. Te dzikie rośliny są smaczne i zdrowe, możesz jeść je nawet na surowo, żeby uzupełnić poziom witamin

Jadalne chwasty na wiosnę. Podagrycznik pospolity

Podagrycznik pospolity (Aegopodium podagraria) ma jadalne młode listki (najlepiej jeszcze niemal przezroczyste), które przypominają pod względem smaku seler naciowy, mają też intensywny aromat ziołowy. Gdy są starsze, jada się tylko ich ogonki o charakterystycznym trójkątnym przekroju. Można jeść je na kanapkach, w miksowanych sosach, zupach.

Zobacz również

Letnie Falowanie w Wielu. Święto muzyki i kultury na Kaszubach

Letnie Falowanie w Wielu. Święto muzyki i kultury na Kaszubach

Trwa seria spektaklów: „Sen nocy letniej” w Operze Bałtyckiej w Gdańsku.

Trwa seria spektaklów: „Sen nocy letniej” w Operze Bałtyckiej w Gdańsku.

Polecamy

Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

HIT DNIA
Idealne kotlety dla niejadków. Bez trudu ukryjesz w nich kalafiora

Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

O TYM SIĘ MÓWI
Gdzie wyrzucić stary tusz do rzęs, a gdzie dezodorant? Rozwiewamy wątpliwości

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę

Wakacyjna mapa płatności. Na urlop w tych krajach warto zabrać gotówkę